در راستای تلاش برای بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها ، دانشمندان دانشگاه تگزاس آمریکا موفق به ساخت شیشه های ساختمانی هوشمند ی شده اند که توانایی فیلتر کردن نور و گرما را به صورت مجزا یا هم زمان دارا هستند . با استفاده از این ویژگی می توان در فصول گرم سال و زمانی که نیازی به انرژی گرمایی خورشید نیست ، عبور گرما از این شیشه ها را محدود کرد تا فقط از نور باقی مانده استفاده کرد ، همچنین استفاده برعکس از این قابلیت هم امکان پذیر است یعنی فیلتر کردن نور و عبور گرمای خورشید !!
دانشمندان با قرار دادن نانو کریستال های indium tin oxide یا ( ITO ) در بین شیشه های آغشته به niobium oxide موفق به تولید این شیشه های ساختمانی هوشمند الکتروکرومیک شده اند که با توجه میزان جریان الکتریسیته عبوری ، می توان بین دو حالت ذکر شده تغییر کاربری دهد .
به گفته سرپرست این پروژه خانم Delia Milliron ساخت این مواد الکتروکرومیک در حدود دو سال زمان برده است و با به کارگیری این شیشه ها میتوان تا ۸۰ درصد گرما و ۹۰ درصد نور را فیلتر کرد . تغییر وضعیت این نوع شیشه ها هم به سادگی و در طی چند دقیقه انجام می پذیرد و نیازی به واکنش های پیچیده ندارد . بدون شک با استفاده از این شیشه های مدرن مصرف انرژی در خانه ها مخصوصا در فصول گرم که دیگر نیازی به گرمای خورشید نیست به شدت پایین خواهد آمد . البته با توجه به گفته های خانم Delia Milliron در حال حاضر هزینه تولید این شیشه های هوشمند ساختمانی بسیار بالا و همچنین تکنولوژی تولید آنها بسیار پیچیده است به همین دلیل تیم توسعه دهنده در حال تلاش برای پایین آوردن هزینه های تولید برای شروع تولید انبوه این محصول هستند .